Направи повеќе со MIUI 6

MIUI воведува нов начин да се подобри секојдневната продуктивност.
Лентата со известувања, паметен блокатор на повици,
и IVR системот се само некои од многуте опции што ќе ги упростат и убрзаат дневните предизвици.

Повици

Како нај фундаментална функција што се очекува од еден телефон, а тоа е да зобрувате со него, ние ја подобривме уште повеќе
Со MIUI 6 вие може да ги идентификувате, маркирате и блокирате сите несакани повици со неколку детални опции.

Идентификувајте ги непознатите броеви|Одбележети ги сервисните броеви|IVR системи

Идентификувајте ги непознатите броеви

Овој систем нуди маркирање на лажни повици, повици за продажба и рекламирање според вградената база. Во Македонија се работи на негова имплементација

Време е да им кажете не на несаканите повици. Со користењето на MIUI сите такви повици директно може да се отвфрлат или блокираат.


Одбележети ги сервисните броеви

Активно одбележете ги броевите на банки, курирски агенции и други институции. Во Македонија се работи на неговата имплементација.

IVR систем

Со едно кликнување пристапете до вашата техничка поддшка. Користењето на говорната пошта сега е уште полесно. Овој систем не е достапен во Македонија сеуште.

Почетен екран

Почетниот екран е секогаш централното место на вашиот телефон за префрлање помеѓу отворени апликации или работа со основните функции.
Со MIUI 6 ние воведовме нови движења што се оптимизирани за големи екрани.
Наеднаш подредете ги иконите, брзо пребарување со повлекување нагоре и други кои се интуитивни и забавни за користење.

Движења на почетниот екран

Пристапете кон сите известувања со повлекување надолу на било кое празно место на екранот. Исто може да се пристапи и на екранот за заклучување, со повлекување надолу од горниот дел.

 

 


 

Компелтно нова лента со известувања

Истражете ја нова лента со избестувања каде ги има сите корисни прекинувачи па и музичките контроли за брза манипулација. Лизнете со прстот надолу за уште повеќе опции кои сами си ги подредувате.

 


 

 

 


  

Известувања

Користете ги известувањата за нови пораки, пропуштени повици, потсетници и од разни други апликации кои сами си ги бирате.
Известувањата во MIUI 6 се уште попрактични и полесни за прегледување.

Прегледувајте ги сите известувања во истиот момент кога ќе го вклучите телефонот. Новите известувања излегуваат сами на заклучениот екран. Кликнете еднаш за повеќе детали. Центарот за известувања интелигентно се менува во лебдечки известувања за да не ви пречи во работа или играње, или кога ја користите камера.

MIUI 6 исто така ви дозволува да стави бројчана ознака за секоја апликација, за да може да видите колку известувања има од таа апликација. Исто така имате опција да ги тргнете сите известивања со едно кликање. Тоа може да се примени на сите апликации, или на секоја посебно во Подесувања опцијата.

Теми

Пристапете на повеќе од 5.000 прекрасни MIUI теми за вашиот телефон, секоја посебно дизајнирана од страна на дизајнери за да го направите телефонот точно како што го замислувате.
Сосема новиот Mi Space го менува традиционалниот приказ на иконите со нов систем на прикажување и интеракција со вашиот телефон.
Му дозволува на системот да ги прикажува вашите омилени игри или други категории автоматски.

Алатки

MIUI 6 нуди многу моќни алатки за да ви помогне да постигнете повеќе за пократко.

Календар

Покрај работата со задачи и потсетници, MIUI 6 ви дозволува да се зачлените во разни информативни групи за игри, летувања, ТВ емисии и многу други. Никогаш повеќе не испуштајте битна информација со новиот паметен Календар.

Е-Маил

Ја редизајниравме Маил апликацијата да може да ги сортираме сите е-маил пораки со ист наслов во една датотека, со веднаш можете да видите што е ново. Одлучете кои пораки сакате да ги прочитате први и кога. Листата со сите прикачени фајлови на едно место ви овозможува да ги гледате сите директно. Стотици на е-маил сметки се поддржани, сами треба да ги внесете вашите маил адреса и шифра.

Online ресурси

Вчитајте ги вашите сопствени песни или одберете ја најдобрата светска музика од разни ФМ станици во апликацијата за Музика. Колку повеќе ја користите, толку таа ќе стане по лична.

MIUI нуди разни типови на филмови, ТВ серии, Вести, Анимации, разни емисии и документарци.

MIUI Маркетот е една од најголемите продавници за апликации и игри во кина. Секоја од нив рачно се прегледува и тестира. Како стандардна системска пликација, во Македонија се користи Google Play Store.

Пребарувајте за најновите и најинтересните игро со MIUI Games. Влезете во вашето царство.

Животни услуги

MIUI 6 нуди one-stop секојдневни животни услуги. Може да го користите Mi Life за да прегледувате нови ресторани, да купите кино билети, да закажете преглед кај вашиот доктор, или да платите телефонска сметка. Нема да треба да инсталирате нова апликација или да користите друг профил. На овие услуги сеуште се работи да може да се користат во Македонија.

Mi Life

Mi Life длабински соработува со неколку групи на продажни веб страни, за да може вие да уживате во вашата храна или филм за најниската цена што се нуди во тој момент.

Телефонски именик

MIUI Телефонскиот именик ги комбинира сите информации за брза достава, храна, хотели како и авионски карти на едно место. Се што ви треба на едно место. На овие услуги сеуште се работи да може да се користат во Македонија.